Foredrag og konferencier

kh_cs_004_250x375

Foredrag

Mine foredrag handler i bund og grund om at blive lykkelig. Mit eget liv startede som en temmelig orkanramt affære. På trods, og sikkert også på grund, af det, har jeg fundet vejen til et lykkeligt liv, hvor der er plads til at være, den jeg er. Mine foredrag er aldrig standardforedrag. De er altid unikt sat sammen til det forum, der ønsker at få mig på besøg. Emnerne spænder over alle de ting, som jeg har gjort mig personlige erfaringer med:

Livet som barn i et misbrugsmiljø, herunder livet som anbragt. Begge mine forældre var misbrugere og havde i perioder mere end svært ved at tage sig af mig. I min barndom var det ikke sikkert, at min mor kom hjem juleaften, eller at der var et sted, vi kunne sove. Jeg skiftede skole 8 gange, havde som 19-årig boet 21 steder og var på børnehjem to gange. Jeg er selv kommet over den skam, skyld og ”forkerthed”, man kan føle, når opvæksten har været svær. I dag har jeg et pragtfuldt liv og har opnået alt, hvad jeg ville og mere til. Jeg er et meget lykkeligt og taknemmeligt menneske. Jeg har et stort hjerte for børn og unge, der har gået igennem det samme som jeg, og er frivillig i projekter for tidligere anbragte unge og har en god indsigt i, hvad det kræver at bryde mønstre.

Livet når det bliver ved at trække tæppet væk under fødderne på dig. Hvordan kommer man videre, når livet er svært? Jeg mistede i starten af 20’erne begge mine forældre, jeg blev enlig mor til to, blev lammet af diskusprolapser, fik konstateret en ondartet tumor og mistede mit arbejde. Men midt i krisen fandt jeg styrke. Både i mig selv og i mit netværk. Jeg lærte at navigere på oprørte vande, selv tage roret og styre derhen, hvor jeg ville. Evnen til at finde lykken, selv i de mest umulige situationer, har ændret mit liv. Den erfaring vil jeg gerne dele.

Det lykkelige arbejdsliv. Jeg har, som en del af den indsigt jeg har fået gennem årene, sadlet helt om og startet på en frisk, med udgangspunkt i, hvad jeg er god til, og hvad jeg nyder. I dag arbejder jeg som forfatter, manuskriptforfatter og laver tv, når jeg synes, det er sjovt. Jeg evaluerer jævnligt, om jeg stadig er glad, og når jeg vil prøve noget nyt, så lægger jeg en strategi for, hvordan det kan lade sig gøre. En af mine hovedpointer handler om at være økonomisk uafhængig. I starten af 20’erne var jeg enlig mor, på overførselsindkomst, i en lidt for lille lejlighed. I dag er jeg selvstændig erhvervsdrivende, mor til to, ejer mit eget hus og en mindre dyrepark. Altsammen uden at skylde nogen noget. Du kan også elske dit arbejde og leve et økonomisk overskueligt liv i processen. Hvis du tør. Jeg skal nok vise hvordan.

Jeg er autodidakt forfatter, og jeg elsker at arbejde med ord. Jeg vil meget gerne fortælle om mit forfatterskab, eller hvad man som forfatterspire kan gøre for at få sine historier til at leve.

Generelt er jeg god til at gennemskue, hvordan man får brudt en ond cirkel og får identificeret de hurdler, man lægger for sig selv på vejen til lykken. Problemer skal løses, ikke nurses. Det kan jeg hjælpe med.

Konferencier

Jeg stiller mig gerne til rådighed for større og mindre arrangementer, hvor der skal bruges en konferencier, til at binde aftenen sammen på en nærværende, personlig og sjov måde.